luni, 4 iunie 2018


Suferinta

              Ne tot plangem ca suferim si cum si cat dar oare cati dintre noi stim cu adevarat ce e aceea suferinta. Pai hai sa zicem ca oamenii speciali in general cunosc suferinta mai mlt decat ceilalti oameni asa zisi sanatosi. De foarte multe ori cand un copil se naste special nimeni nu stie cum sa reactioneze ce sa fac cum sa faca si cum sa mearga mai departe, si acest lucru duce la clacare, la respingere. Nu sunt multe famili care sa accepte copilul asa cum e sa il ajute sa treaca peste toate problemele sa il sustina.
            Multi renunta inca inainte de a incepe lupta. Nici macar nu concep ca copilul lor sa aiba o problema asa ca il lasa in grija statului. Nu ma intelegeti gresti nu il lasa in adevaratul sens al cuvantului il iau peste wekenduri acasa sau o data la doua saptamani la trei la cine mai stie cat, ca sa aiba si ei grija vezi draga doamne sa stie cine e mama si tata. Dar cam la asta se rezuma de cele mai multe ori toata grija si dragostea lor pentru acel copil. Inteleg ca le e frica de responsabilitatea de a avea grija de un copil cu probleme dar e vina lui ca sa nascut asa. Nu nu e vina nimanui asta e sa intamplat mergem mai departe il crestem il ajutam il sustinem si vedem unde se ajunge dar in general e mai usor sa ne bazam pe alti si sa ii lasam sa faca ei totul decat sa luptam noi.
           Si de aici se ajunge ca acel copil sa nu stie niciodata ce e viata cu adevarat ci doar suferinta si durerea. Da poate ca suna cam dur ceea ce spund ar pana la urma e realitate dura si crunta. Toti stim cum sunt crescuti si in ce conditi copii cu probleme. La dracu pana in ani 90 ii omoram cu buna stiinta fiindca tara nu avea nevoie de asa ceva dar oare acum sa schimbat ceva, oare acum sunt tratati altfel. E greu si daca esti acceptat de familie pentru ca pana la urma educatie romanului in general nu concepe ca cineva sa nu fie sanatos. Asa crestem asa ajungem sa vedem lucrurile si asa ne educam si copii pe care ii vom avea la randul nostru adica copii cu probleme sunt niste paria nu merita nici macar un scuipat si o da am vazut si trait asta de destule ori la viata mea ca sa nu stiu despre ce zic, asa ca sa nu va mirati ca toti oamenii care avem probleme din nastere sau pe care le dobandim pe parcurs  suntem rai duri si foarte foarte inchisi fiindca pana la uram nu oi vrem sa fim asa ci societatea ne face si ne aduce in acest stadiu.
         In fine multa lume are sa citeasca dar oare cati au sa inteleaga ca suferinta noastra nu va trece niciodata indiferent de ce com spuen si vom face. Cititi povestea cu usa si cuiele si veti intelege pana atunci sanatate si fericire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu