miercuri, 27 iunie 2018

Muzica

          




                Neata lume buna si nebuna. am cam lipsit in ultiam vreme de pe aici asa ca acum e timpul sa recuperam dar cu ce asta era intrebarea care se punea. Asa ca astazi hai sa vb despre muzica si de unde a venit pasiunea asta e mea pentru asa ceva. Pana la urma toata lumea asculta muzica zi de zi si fiecare asculta ceea ce ii place. Unii rock alti manele sau de ce nu clasica. Eu unul ma declar fan orice fel de muzica atata timp cat imi urla ceva in urechii dar pana la urma sa incepem cu inceputul nu.
                 De unde pasiunea asta si de ce pai e usor cel putin la mine. Cand eram mic cam pe la vreo 6 ani li sa pus pata la ai mei ca eu sa ma fac popa si intre noi fie vb parca ma si vad cu mintea de acum ce fel de popa as fi fost dar asta e alta poveste pentru altadata daca veti dori vreodata sa o auziti. Si poate si mai putini stiu ca pe vremea mea si mama cat de batran ma mai simt trebuia sa sti sa canti la cel putin un instrument muzical si sa faci canto pentru a intra la seminar. Asta era proba eliminatorie pe langa cea de istorie a religiilor probe care acum am inteles ca sa-au scos dar in fine.
Asa ca mi-au gasit un profesor de vioara un batran apatic care numai chef de a ma invata pe mine sa cant nu avea mi-au luat vioara si am pornit pe drumul initieri in muzica. 
                Dar nu acest lucru ma facut sa iubesc muzica si sa invat despre ea. Faptul ca ma-am nascut asa cum ma-am nascut nu ma ajutat sa am prea multi prieteni la naiba nu prea aveam nici unul. Daca stau bine sa ma gandesc prieteni mei erau cartile si pietricelele din fata blocului de sub balcon norocul meu ca stateam la parter, care aveau chipuri vorbeau si cu care ma jucam cat era ziua de mare. Dar minune poate ca undeva pe acolo vai ateul de mine ce sunt acum cineva a avut grija si de mine si am gasit si eu un grup de oameni pe langa care sa ma aciuiez oameni care nu ma considerau sa zicem diferit ci ma luaua ca atare, oameni care ma au initiat in taina muzici chiar daca rock. Si mama ce am mai invata eu de la ei in materie de muzica de calitate. Pe langa faptul ca am invata sa iubesc tot ceea ce tine de lucrurile oculte obscure si intunecate ale vietii am invata si sa nu judec dupa cum arata cineva. Sincer spun toata lumea considera rockeri niste inapoiati si absurzi sa nu mai spun si ciudati dar printre ei se ascund multi oamnei care in felul lor sunt geniali oameni de la care ai foarte multe de invatat. 
                Si dupa vreo 2 ani am intrat si la scoala de muzica un alt pas in instruirea mea in materie de muzica unde am invata sa pretuiesc si sa iubesc muzica clasica si de camera cu toate ca la orele de istoria muzici unde 4 ore tot ce faceam era sa ascultam muzica clasica pe care eu unul asa de bine dormeam lucru care nu sa schimbat nici in ziua de astazi. Iar dupa vreo inca doi ani am reusit si noi sa ne bagam cablu care pe atunci era pe a inceputuri si am descoperit celebrul canal german de muzica viva. Canal care m-ia tinut de urat pana in momentul in care am plecat de acolo. cam tot pe atunci cu cablul am primit si primul minicas pentru cine mai stie. Era ala cu casete si mancator de baterii 777 si toshiba. Fiindca la ce se gaseste un ziua de astazi ehe taica. Dar pe atunci cu un minicas sony niste casti care se stricau dupa vreo dua trei folosiri. Ehe ce vremuri frumoase cand ascultai aceasi caseta la infinit ca nu aveai de unde sa prea cumperi altele ehe cine isi mai aduce aminte de ele.
             Si de atunci eu tot ascult muzica si tot ascult si am tot trecut de la rock la rap si de la rap la clasica si la trance si house in ultima vreme cu toate ca marea mea iubire si prima ramane tot rockul. Voua oare ce va place nu ca ar interesa pe cineva pana la urma fiindca fiecare asculta ce doreste si ce ii place nimeni nu iti poate coordona dorintele si preferintele. Asa ca cntinuati sa ascultati ce va place si nu bagati in seama altceva pana atunci va dedic si eu ceva asa de la mine pentru voi preferata mea din toate timpurile gun's and roses cu november rain.

Un comentariu:

  1. =)))))))) Ai folosit și un apostrof! Continua sa scrii, o faci bine. Știi care e părerea mea despre scrierile tale. Ai grija de tine.

    RăspundețiȘtergere