luni, 4 iunie 2018


Puterea pe mana prostului

          Sau cum ajungi sa devii un mic Dumnezeu fara sa fii altceva decat un idiot. Am patit de foarte multe ori sa dau peste o gramada de asa zisi sefi, peste cate ceva, care odata ce s-au vazut cu sefia pe mana sa o futa si pe maica-sa, cum e vorba romanului. Indiferent despre ce ar fi vorba in momentul in care prostul se vede ajuns sef incepe sa distruga tot ceea ce altii inaintea lui au creat, facand abuz de puterea pe care o are, fara ca macar sa se gandeasca ca doar cu noi isi face treaba.
           Nu stiu cati dintre voi au vazut filmul Experimentul in care un grup de studenti este impartit in doua. Toti sunt foarte buni prieteni,  iar apoi bagati in puscarie. Un grup joaca rolul gardienilor, iar celalalt al puscariasilor. In doua zile se ajunge la tortura si multe altele fiindca cei care joaca rolul gardienilor incep sa profite de puterea care li se da. Si cu toate ca sunt foarte buni prieteni nu conteaza, se uita extrem de repede acest aspect. Asa se intampla si in viata reala  pana la urma, cu toate ca si filmul e facut dupa un eperiment real care a vrut sa demonstreze chiar acest lucru.
          Cand ti se da putere pe mana profiti la maxim. Dar cum profiti? facand un bine in nici un caz, ci facand rau, cat mai mult rau. E un fel de a te razbuna pe tot ceea ce ti-au facut si tie altii cand ai fost subaltern. Asa ca da,  puterea prosteste si te face sa devii din om neom oricat te-ai bate cu pumnul in piept, ca asa ceva nu o sa se intample sau mai stiu eu ce.
          Asta e, inseamna ca omul, pana la urma e un animal, care cand se vede mascul alfa face tot ce ii trece prin cap chiar daca in felul asta calca tot si pe toti in picioare. Cand e acolo sus nimeni nu mai e ca el dar uita ca odata revenit la ce a fost nu prea o sa ii fie bine. Dar pana la urma fiecare doarme cum isi asterne si la fel de bine fiecare prost la un moment dat pe limba lui piere, dar din pacate la fel cum spunea cineva prostul e prea prost si ca sa moara asa ca noi sa fim sanataosi ca de prosti o sa tot avem parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu